neste kamper

 • Djurgården - Viking

  25.03.2017

  14:00

   

  Tele2 Arena

  Treningskamp


 • Vålerenga - Viking

  03.04.17

  19:00

   

  Ullevåll Stadion

  Eliteserien

 • Viking - Tromsø

  06.04.17

  19:00

   

  Viking Stadion

  Eliteserien

 • Sarpsborg 08 - Viking

  09.04.17

  18:00

   

  Sarpsborg Stadion

  Eliteserien

 • Viking - Rosenborg

  17.04.17

  20:00

   

  Viking Stadion

  Eliteserien

 • Viking - Odd

  23.04.17

  18:00

   

  Viking Stadion

  Eliteserien

Info til medlemmer

INFO TIL MEDLEMMER

Vi har denne sesongen endelig fått bytte felt på Viking Stadion, slik at vi nå har O-feltet som Hordenes eget felt. Dette har vært ønsket først og fremst pga. at dette gir bedre lyd pga bygninger bak stadion, i motsetning til F-feltet hvor lyden forsvant ut på baksiden. Som supporterklubb er selvsagt vårt største ønske å høres best mulig på vår egen stadion.

På forhånd visste vi at dette kunne gi praktiske utfordringer med tanke på plassering til den alternative grupperingen F19. Vi er nå to supporter-grupper på samme side av stadion.
Dette kan gi utfordringer, da vi kan ende opp med å overdøve hverandre, istedenfor samlet lage mest mulig lyd, og dermed støtte til laget.
Vi ble før sesongstart kontaktet av personer i F19 som inviterte til dialog rundt denne utfordringen. Av praktiske årsaker fikk vi ikke satt en møtedato før sesongstart. Første seriekamp hjemme, møtte skuffende lite folk til kamp, både på stadion generelt, men også vårt felt, hovedsakelig ståfeltet. F19 hadde også få personer til denne kampen, og de spurte like før kampstart om vi skulle stå samlet. 
En rask vurdering blant oppmøtte fra styret og forsanger konkluderte med at dette var det beste i vårt mål om å støtte laget på best mulig måte. 
Vi ønsker å poengtere at dette ikke var noe planlagt hendelse på forhånd. I ettertid mener styret at vurderingen var riktig.

Før hjemmekampen mot RBK, var det ett dialogmøte mellom styret i Vikinghordene og representanter fra F19. Her ble det diskutert mulig samarbeid mellom grupperingene, både sang-messig på hvert vårt felt og eventuelt å stå samlet på O-feltet, hvor F19 står som en uavhengig og egen gruppering. Også samarbeid på organiserte borteturer ble diskutert.

VH og F19 har tidligere stått samlet, både når F19 ble dannet som en undergruppering av VH, og også ved senere forsøk på å samlet gi den støtten til laget vi begge er på stadion for å gi.
Dette har resultert i konflikter, både på styrenivå, men også individuelt blant personer fra begge leirer, med diskusjoner både verbalt og på sosiale medier. Disse konfrontasjonene har oppstått både på stadion og Beverly. Dette har medført at styret i VH, ikke har hatt ønske om samarbeid utover i den grad vi hadde på bortebane i fjor.
Sett med styret i VH sine øyne har de siste sesonger vært preg av en del uønskede hendelser fra F19 eller personer i F19. Vi snakker episoder med uautorisert pyro i sentrum, Beverly og Stadion og direkte konfrontasjon med supportergrupperinger fra andre klubber. Dette er hendelser styret i VH har tatt avstand fra.

Styret i Vikinghordene har tidligere informert om at dersom ett samarbeid på O-feltet med F19 skal være aktuelt vil vi høre på medlemmene våre.
Styret anser derimot ikke tiden som moden for ett samarbeid på vårt felt. Tidligere erfaringer om forsøk på samarbeid har endt med enda større splittelse. Selv om begge grupperinger har nye personer i sentrale roller, anser vi det som feil å gå sammen pr dags dato. 
Vikinghordene har medlemmer som har uttrykt sterk motstand mot ett eventuelt samarbeid på eget felt. Å inngå avtaler som kan medføre tap i en allerede liten og synkende medlemsmasse anser vi som dårlig lederskap. Det poengteres likevel at også medlemmer uoppfordret har stilt seg positive til ett samarbeid på feltet.

Styret ønsker derimot å utvikle muligheten for at vi i deler av kamper samarbeider verbalt med F19, slik vi til tider gjorde mot RBK. Vi ønsker også å videreutvikle samarbeidet som vi hadde på en del bortekamper i fjor, spesielt kampen mot Start.
Vi anser muligheten for samarbeid på sikt som tilstede, men denne sesongen ønsker vi først og fremt og få etablert oss selv på O-feltet. Vi anser også invitasjonen til dialog fra F19 som positiv, og ønsker å opprettholde en god tone med dem.

Styret i Vikinghordene ønsker å presisere at dette er ett samlet styre sin vurdering, tatt etter gjennomtenkte diskusjoner.

Aldri før har Viking trengt oss mer enn nå! Og på sikt fyller vi hele O-feltet, vi gleder oss!

Drømmen Leve!

For styret

____________
Roar Åkerlund
-Leder-captcha
Lukk vindu
Lukk

Produkt(ene) er nå lagt i handlekurven.